Over De Waaier; ons aanbod

De Waaier heeft twee locaties in Zutphen: een openbare basisschool aan de Dr. de Visserstraat 4 (in de wijk het Waterkwartier) en een AZC-school aan de Voorsterallee 1 (in het AZC). In de locatie aan de Dr. de Visserstraat is daarnaast een peuterspeelgroep en een schakelklas voor nieuwkomers.

Beide locaties zijn multicultureel, waar een veilige leeromgeving voorop staat. Wij vinden het belangrijk dat er aandacht is voor elkaar, de omgeving en de zorg voor jezelf. Onze teams bestaan uit enthousiaste, gepassioneerde en gedreven professionals.

Wij bieden onze leerlingen onderwijs op maat, structuur en duidelijkheid. Taalontwikkeling en NT2 onderwijs zijn onze speerpunten.

De basisschool heeft momenteel 190 leerlingen, verdeeld over 9 groepen en een schakelklas nieuwkomers. In het gebouw zit ook een peutergroep waar nauw mee wordt samengewerkt. Het team bestaat uit 24 leerkrachten.
De AZC-locatie wisselt geregeld van leerlingenaantal vanwege het grote verloop onder de bewoners van het AZC. Hierdoor vindt er ook in het team veel wisseling plaats. Op dit moment geven 11 leerkrachten onderwijs aan 75 leerlingen, verdeeld over 5 groepen. Deze school bestaat sinds augustus 2016 en is nog vol in ontwikkeling.