Team

Het team van openbare basisschool De Waaier bestaat uit één directeur, 2 intern begeleiders,
16 groepsleerkrachten, 3 onderwijsassistenten, een drama/speltherapeut en
3 vaste vrijwilligers. Vanuit de bibliotheek worden we begeleid door een mediacoach.
Daarnaast komen een paar keer per week vrijwilligers uit de buurt voorlezen bij de jongste leerlingen en kunnen we voor hand- en spandiensten een beroep doen op veel ouders.

Karin

Voigt
conciërge diensten

Ziekte personeel

Als er een groepsleerkracht ziek is wordt er vervanging gezocht. Het blijkt in de praktijk dat er niet altijd vervangers beschikbaar zijn. We proberen dan intern voor een oplossing te zorgen, maar ook dit is niet altijd mogelijk. De kans bestaat dan dat er een groep naar huis gestuurd wordt. Dit mag niet meer dan 2 dagen in beslag nemen. Als we tot deze maatregel overgaan zult u daar eerst schriftelijk of telefonisch van op de hoogte worden gesteld.

Teamvergaderingen

Het onderwijsteam overlegt wekelijks met elkaar in een bouw- of teamvergadering. Die vergaderingen worden gehouden op dinsdag of donderdag na schooltijd.

Scholing

Aangezien onze school meedoet aan het VVE-project, zijn de leerkrachten van de onderbouw geschoold om met de methode “Kleuterplein” te werken. Dit jaar werken ze met de peuterspeelzaal aan een intensievere samenwerking. Alle leerkrachten hebben de Kanjertaining en de cursus rekendidaktiek “Met sprongen vooruit” gevolgd. Gedurende het schooljaar laten verschillende leerkrachten zich informeren op themadagen en zal het team de cursus “Close reading” volgen. ”Close Reading” is een methode voor begrijpend lezen.

Stagiaires

Binnen het team is er de afspraak om stagiaires de gelegenheid te geven op onze school stage te lopen. We vinden dit een maatschappelijke verplichting. De stagiaires volgen een opleiding voor leerkracht of onderwijsassistent.