Welkom op de pagina van groep 3.

In groep 3 leren de kinderen lezen en spellen met begulp van de methode 'Veilig leren lezen'
Om de
paar dagen krijgen de kinderen een nieuw woord aangeboden en leren zo een nieuwe letter. Al gauw merken ze dat ze met de letters allerlei nieuwe woorden kunnen vormen. Dat is het begin van het leesproces! Als u meer wilt weten over de werkwijze van de methode kunt u kijken op de website
www.veiliglerenlezen.nl
Op de website vindt u ook spelletjes en materialen die thuis gebruikt kunnen worden om uw kind te helpen bij het lerenlezen.

Behalve het lezen, wordt ook het correct schrijven van de woorden  belangrijk.  In het begin doen we alleen maar schrijfoefeningen om het ‘lopende’ handschrift aan te kunnen leren en hoeven de kinderen de geleerde woorden nog niet op te schrijven. Na de kerstvakantie leren zij de letters aan elkaar te schrijven en krijgen zij hun eerste dictee.

Bij het rekenen werken we aan het getalbegrip, eerst tot  de twintig en aan het eind vangroep 3 tot de honderd.
De kinderen leren de erbij –  en eraf-sommen  tot twintig automatiseren. Automatiseren betekent dat een kind niet lang hoeft na te denken over een som  en meteen het antwoord weet.

Thuis kunt u uw kind helpen door het  met muntgeld te laten rekenen. Ook het klokkijken kan thuis vaak geoefend worden. In groep 3 komen de hele en halve uren aan de orde. Maar ook kwart voor.. en kwart over…. zijn al goed aan te leren.

Naast alle nieuwe lesstof blijft er in groep 3 nog veel ruimte voor spelen, zingen, buiten spelen en knutselen.
Samenwerken maar ook samenspelen blijven belangrijk!