Welkom op de groepspagina van groep 1.

Wij werken met de methode Kleuterplein. Deze bestaat uit verschillende thema’s. Ieder thema duurt ongeveer vier weken.  Gedurende dit thema komen de verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod, zoals taal, rekenen, handvaardigheid, bewegen, muziek.

De hoeken veranderen mee met de thema’s waar we op dat moment mee bezig zijn. Ook gaan we meerdere keren met de kinderen naar buiten. Natuurlijk om te spelen, maar ook om hun belevingswereld te vergroten  en het geleerde in de praktijk te brengen. Op de planning staan bijvoorbeeld een herfstwandeling, een bezoek aan de markt, naar de kinderboerderij, de bibliotheek, enz. Hierbij kunnen we gelukkig vaak een beroep doen op onze ouders.

Op dinsdagmiddag komen meneer Ad en jus Sonja de kinderen voorlezen in kleine groepjes. De kinderen vinden dit erg leuk.
Buiten dat de kinderen het leuk vinden om voorgelezen te worden, vergroot het de woordenschat.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Anneke in de groep.
Op woensdag is juf Anne in de groep.

Mocht u vragen hebben, dan bent u van harte welkom!