Openbare basisschool De Waaier

Openbare basisschool De Waaier is een multiculturele school in de Zutphense wijk het Waterkwartier. Wij bieden onze leerlingen onderwijs op maat, structuur en duidelijkheid. Taalontwikkeling en NT2 onderwijs zijn onze speerpunten.

De school bevindt zich aan de Dr. de Visserstraat 4 in Zutphen in een multifunctioneel gebouw. Onder één dak bevindt zich niet alleen een school, maar ook een peuterspeelzaal en sportzaal. Er wordt met de verschillende instanties intensief samengewerkt. De school staat in een veelkleurige wijk, sterk in ontwikkeling en met zowel woningen uit de jaren vijftig als moderne nieuwbouw.

De Waaier is een openbare basisschool. Dit betekent dat de school open staat voor leerlingen van elke levensbeschouwelijke of godsdienstige overtuiging.

De school telt momenteel circa 190 leerlingen verdeeld over 10 groepen, 9 reguliere groepen en 1 schakelklas nieuwkomers.

Medewerkers

Het team van De Waaier is gemengd, enthousiast en erg betrokken. Wij vinden een open en plezierige sfeer erg belangrijk. Voorwaarden voor een goede en fijne school zijn voor ons:
vertrouwen, veiligheid, rust en wederzijds respect.

Door de gewichtenregeling krijgen wij extra middelen. Deze extra formatie (dit zijn extra leerkrachten) zorgt ervoor dat wij extra ondersteuning, zoals begeleiding en remedial teaching, aan onze kinderen kunnen geven. Ook kunnen we apart materiaal aanschaffen om de leerlingen te helpen. Dit wordt gecoördineerd door de interne begeleiders. Wij hebben ook de beschikking over een dramatherapeute. Met 22 personen vormen wij “het Waaierteam”. Tevens krijgt de school hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers. Bekijk hier het volledige team.